Все още има дежурни в района на пожара в Свиленградско
Все още има дежурни в района на пожара в Свиленградско / снимка: БГНЕС

Две жени на възраст 82 и 57 години пострадаха при пожар в Харманли. Техническа неизправност на газов котлон е подпалила къщата на улица „Алеко Константинов” в града. От пламъците са унищожени телевизор, печка, пералня и хладилник, както и три врати и таван.

Четири пожара в къщи са гасили през почивните дни огнеборците от региона. Детска игра с огън унищожи в Харманли обзавеждане, в Минерални бани изгоря 100 кв. м. покривна конструкция. Все още не е установена причината за запалването. Покъщнина, лични документи и 70 кв. м. покривна конструкция бяха унищожени от пламъците в хасковското село Корен.

Междувременно противопожарни екипи, служители на Гражданска защита и лесничеи все още са в района на погасения вчера пожар край свиленградските села Студена, Равна гора и Михалич. Спокойно е било в района през нощта, заяви за Дарик инспектор Тенмо Атанасов от хасковската пожарна.

Дежурните огнеборци разполагат с техника и водоноска, с помощта на които да се реагира при нови възпламенявания по 3-километровия фронт на пожара, който бушува три дни.

Основната версия за запалването, унищожило хиляди декари горски фонд и лесонепригодни площи, по която органите на реда продължават да работят, е запалване по непредпазливост.

 Други новини от Хасково