Воден гейзер бликна в центъра на София
Воден гейзер бликна в центъра на София / netinfo

40 метров воден гейзер бликна в центъра на София, след като работници спукаха водопровод при строителни работи на метрото в района между ЦУМ и Шератон. Водната струя достигна до покрива на хотел Шератон и за броени минути беше овладяна. Няма пострадали при инцидента.

Без вода ще остане само Президентството, до 4 часа водоснабдяването ще бъде възстановено. Това каза за Дарик радио пресаташето на Софийска вода Мария Дойчинова и допълни:

„При изкопна работи на тротоара, покрай стената на Шератон, изпълнителят на метрото в тази част е пробил водопроводната връзка за Шератон. Шератон, обаче могат да се свържат от към улица ”Съборна”, където имат втора връзка и без вода остава всъщност президентството. Ние сме ги уведомили. Всички мерки са взети за отстраняване на проблема и до четири часа ще имат вода”.

"По кадастър засегнатият водопровод минава встрани от изкопните работи и затова се е стигнало до аварията", обясни шефът на "Метрополитен". Братоев посочи, че става въпрос за обикновена авария при извършване на строителни дейности.