Внасят обвинение за убийците на 76-годишен мъж в Петрич
Внасят обвинение за убийците на 76-годишен мъж в Петрич / netinfo

В Окръжна прокуратура-Благоевград днес ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка “задържане под стража” на трима души, уличени в убийство на 76-годишен мъж от Петрич, съобщиха от пресцентъра на полицията. Сигналът в полицията бил получен от Центъра за спешна медицинска помощ, чийто екип малко по-рано бил повикан на адрес на ул.“Даме Груев”. След като медиците констатирали смъртта, при извършения оглед служителите от пристигналата дежурната оперативна група установили следи от насилие.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК и е уведомена Окръжната прокуратура в Благоевград. Криминалистите веднага предприели незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на извършителя. Междувременно резултатите от назначената съдебно–медицинска експертиза категорично потвърдили насилствената смърт, причинена по особено жесток начин. При огледите е установено, че входната врата на къщата е разбита, иззети са дактилоскопни и други следи, открити близо до дома на убития.

Проведени са разпити на роднина на убития, открила трупа му, а също и на съседи на живелия сам възрастен петричанин. В дома му са намерени разхвърляни вещи, а в помещението където живеел – и следи от кръв. В хода на разследването криминалистите изяснили, че от къщата са откраднати касетофон и неустановена сума пари.

На 24 август криминалистите пристъпили към установяване и задържане на извършителите. В РПУ-Петрич са доведени две лица на 24-и и 25 години и един непълнолетен. В процеса на изясняването на случая са събрани достатъчно данни, уличаващи тримата в извършеното престъпление. След разпити пред съдия и в присъствието на адвокати са им са повдигнати обвинения за престъпления по чл.115 и чл.199 НК.

Новини от региона