/ istock
За промени в разписанието на 14 пътнически влака заради преминаването към зимно часово време в нощта срещу неделя - 27 октомври, съобщиха от БДЖ. За да не бъде нарушен графикът за движение се налага влаковете да престоят в различни гари, се посочва още от съобщението. 

Съществуващата практика в железопътния транспорт при преминаването от лятно към зимно часово време е влаковете да направят престой в рамките на 60 минути в първата гара по маршрутите си при наближаване на 04:00 ч. след полунощ. Така се избягва по-ранно от обявеното им преминаване през съответните гари, което би довело до сериозно объркване в разписанието и на други влакове, осъществяващи връзка със засегнатите от промяната на часовото време композиции.

Кои са влаковете, които ще бъдат засегнати от преминаването от лятно към зимно часово време, можете да видите тук:

Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от служителите на билетните каси и гишетата „Информация”, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

На 27 октомври преминаваме към зимно часово време. Тогава в 4:00 часа ще върнем стрелките на часовника с един час назад, съобщиха от Българския институт по метрология на сайта си. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Йоана Димитрова/БТА