Узаконяват царската реституция?
Узаконяват царската реституция? / netinfo

Комисията за царските имоти най-вероятно ще излезе с доклад, с който реституцията им ще бъде узаконена, научи Дарик радио след края на продължилите близо 4 часа консултации при премиера Сергей Станишев с участието на представителите на мнозинството.

Като аргумент щял да бъде изтъкнат фактът, че решенията на КС са задължителни за всички. Според участници в срещата в сградата на МС в окончателния вариант на документа няма да бъде записана препоръката парламенът да гласува специален закон за реституцията на царските имоти, както искаше БСП, няма да има приложено и проекторешение.

По непотвърдена информация от Левицата са отстъпили пред натиска на НДСВ в името на оцеляването на управляващата коалиция. В БСП се канят да обяснят на своите отстъплението си с извинението, че парламентът не може да се произнася по законосъобразността на сделките с царските имоти.

В четвъртък е последното заседание на комисията, на което се очаква опозицията да бойкотира доклада, който ще се гласува в пленарната зала до седмица.