Учител е карал автобуса с деца, който се преобърна край Крушево
Учител е карал автобуса с деца, който се преобърна край Крушево / netinfo

Училищният автобус, който се преобърна край село Крушево със 17 деца, е бил осемместен. Според кмета на община Гърмен обаче в колата са се возили 12 деца.

При инцидента в четвъртък пострадаха четири деца. От тях седмокласникът Денис Качамаков е в хирургичното отделение с черепно-мозъчна травма, без опасност за живота.

В деня на инцидента автобусът е управляван от учителя по физическо възпитание, който по информация на децата е карал бързо и се държал грубо с тях.

Инцидентът стана в ранния следобед в четвъртък, след като микробус Форд транзит навлиза в лявото платно, преобръща се и пада в триметрова пропаст. автобусът е превозвал децата от училището в село Долно Дряново до домовете им в селата Крушово и Ореше.

Нямам информация дали качването на повече деца от позволеното в автобуси е тенденция. Обикновено това се контролира от школските дирекции, коментира Ахмет Башев, кмет на община Гърмен.

По информация на близки на децата те са отказали да отидат на училище. Полицията ще се произнесе по случая в понеделник.

Други новини от Благоевград