Търновският бизнесмен Георги Вълев: 8 млн. лв. струва омаскаряването ми
Търновският бизнесмен Георги Вълев: 8 млн. лв. струва омаскаряването ми / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Търновският бизнесмен Георги Вълев: 8 млн. лв. струва омаскаряването ми
32917
Търновският бизнесмен Георги Вълев: 8 млн. лв. струва омаскаряването ми
  • Търновският бизнесмен Георги Вълев: 8 млн. лв. струва омаскаряването ми

Великотърновският бизнесмен Георги Вълев, за когото се появиха информации, че е познавал Петър Стоянов-Сумиста, сочен за организатор на групата на "Килърите", призна в ексклузивно интервю за Дарик, че не се крие и е във Велико Търново, и е готов да съдейства на полицията.

Групата на "Килърите" е обвинена в убийството на търновския адвокат Петър Лупов и бизнесмена Румен Рачев. Петър Лупов е бил адвокат на Вълев.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че събитията, довели до убийството на Рачев и Лупов, водят началото си от приватизация и закупуване на банки през 1996-1997 година.

Според информации името на Георги Вълев се свързва с бившата Тракиябанк.

"Никога не съм се крил, който иска да ме намери, винаги може да ме намери", заяви Георги Вълев и уточни, че полицията не го е търсила.

"Страхувам се от този имидж, който ми се създава в момента и ми се плюе в лицето по един долен начин. Предчувствам, че бившите акционери от Тракиябанк в Пловдив, съакционери на брат ми, имат участие в тази история. С тях, по скоро моят адвокат Пламен Луков, имаме спорни дела, граждански дела за пари. Георги Стойчев и Георги Трифонов стоят зад тази акция срещу мен. Те имат интерес от този отрицателен пиар спрямо мен, за да спрат делата срещу тях. Дължат към 8,5 млн. лева", обяви пред Дарик бизнесменът Георги Вълев.