Тръгва делото за побой срещу Боян Максимов
Тръгва делото за побой срещу Боян Максимов / снимка: БГНЕС, архив

В Районния съд във Варна тръгва наказателното дело по обвинение в нанасяне на телесна повреда срещу 30-годишния Боян Максимов, придобил популярност в социалните мрежи със заснемането на спящи полицаи в патрулен автомобил, съобщиха от съда.

Максимов е обвинен в това, че на 30 юни м.г. е причинил средна телесна повреда на свой съсед. Според обвинителния акт, около половин година преди инцидента подсъдимият започнал да се държи враждебно и агресивно към семейство, което обитавало приземни помещения в съседен жилищен вход. Той често обиждал двойката, като ги замерял с бутилки или други предмети.

През нощта на посочената дата, пострадалият 38-годишен мъж бил събуден от силен шум в коридора на мазите, което го накарало да отвори входната врата. В този момент Максимов нанесъл внезапни юмручни удари в лицето на мъжа, като му избил два предни зъба. Нанесената телесна повреда довела до трайно затруднение във функцията на говора и дъвченето на потърпевшия.

В изявление, подписано миналата година от прокурор Десислава Йотова - говорител на ВРП, се посочва, че през 2012 г. срещу Боян Максимов, който преди време публикува снимка в социалната мрежа на спящи полицаи в патрулка, е било образувано и водено едно досъдебно производство. То е било за престъпление, извършено на 30 юни 2012 г. във Варна

Боян Максимов бе привикан на 27 октомври в полицията във Варна. Той публикува снимка в социалната мрежа на спящи полицаи в патрулка, а говорителката на МВР-Варна Калинка Пенчева го нарече „селски глупак”.

„Госпожата Калинка Пенчева, която е официално лице на полицията за Варна каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Преди време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак", каза Боян. Пенчева официално бе освободена, след като вътрешният министър Цветан Цветанов подписа заповед за това. Най-тежкото дисциплинарно наказание е наложено за това, че служителката е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР.

Още новини от Варна