/ Деян Герговски
Няма опасност софиянци да плащат винетки за Околовръстния път в София. Това каза кметът на София Васил Терзиев пред журналисти, в отговор на въпрос, свързан със споразумение на Столичната община с Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за Околовръстния път. 

В края на миналата седмица от АПИ изпратиха позиция, в която посочват, че Столичната община не подписва споразумение с Агенцията за съвместно поддържане на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината и това може да наложи въвеждане на винетки за използването на Околовръстния път. От Общината, в своя позиция посочиха, че за пореден път сме свидетели как държавна институция се използва за политически цели, вместо да решава проблемите на хората.

Пред журналисти днес кметът на София обясни, че общинската администрация се старае да има добър институционален диалог. Много пъти сме казвали, че не искаме да си говорим с други институции чрез медиите, посочи Терзиев. По думите му всичко свързано с АПИ се изглажда. Работата по моста на бул. "България" и Околовръстното върви, обясни Терзиев. Ние изпълняваме нашата роля, въпреки че ни е вменена, защото АПИ не поеха лидерството на този проект, заяви кметът. 

Терзиев изрази надежда до две седмици тази тема да приключи и движението по моста да бъде пуснато. "Работим и за регулиране на отношенията между АПИ и Столичната община по всички въпроси, за да имаме по-дългосрочна пътна карта", добави още столичният кмет. 

Очаквам да се намери решение за градския транспорт в София, което да удовлетворява всички и да подпомогнем дружествата. Това каза кметът на София Васил Терзиев в отговор на въпрос, свързан с блокираните сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД. 

Очакваме да няма никакви опасения за спиране на каквото и да била транспортна услуга за софиянци, посочи днес пред журналисти Терзиев. Той обясни, че е важно за какви конкретни неща ще се разберат групите в СОС. Терзиев обясни, че днес предстои обсъждане на внесения от него доклад в комисии.    

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 
Николета Василева/БТА