Температурата в София падна рязко заради силна буря
Температурата в София падна рязко заради силна буря / снимка: Sofia Photo Agency

На много места в страната през деня имаше гръмотевични бури. Гръмотевична дейност е регистрирана в Кюстендил, София, Пловдив, връх Ботев, Казанлък, Пазарджик, Стара Загора, Благоевград, Сандански, връх Рожен.

Само за половин час в столицата температурата падна с 11 градуса заради лятната буря. Множество сигнали за паднали дървета и клони вследствие на обилния дъжд и градушка са постъпили в Главна дирекция "Гражданска защита", съобщиха от дирекцията, цитирани от БТА.  Те уточниха, че в момента се обработват всички сигнали, като ще се уточнява дали има наводнени помещения или други по-големи аварии.

Буря, силен дъжд и градушка затрудниха движението в столицата. Подобни проблеми има и на други места в страната.

По заповед на кмета на София е започнало наблюдение на нивото на водата в общинските язовири и други критични речни участъци, съобщиха за БТА от Столичната община. Екипите, занимаващи се с тази дейност, вече са по места.

Падналото дърво върху релсите и контактната мрежа на ул. "Вишнева градина" е отстранено от екипите на ГД "Гражданска защита". Предстои възстановяване на контактната мрежа и се очаква до час трамваи номер 10 и 18 да започнат да се движат отново.   

Поради повишеното ниво на река Искър край квартал "Абдовица" е пренасочено движението на автобусите по линии 8, 10 и 14 в участъка.

Повече подробности вижте във Vremeto.bg