.
. / БГНЕС
Продължава издирването на сина му - Стайко Стайков
Апелативният специализиран съд запорира дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков. Освен това е наложена възбрана над много от неговите недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.

5 септември: Акция на спецпрокуратурата, алкохолен бос и други са задържани (ОБЗОР)

Прокуратурата поиска това от съда, за да се обезпечи предвидената в закона конфискация за престъпленията, за които той е обвинен, а именно ръководене на организирана престъпна група за продажба на цигари без акцизен бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. На Миню Стайков, синът му Стайко Стайков и още шестима души бяха повдигнати обвинения на 6 септември.

Стайко, синът на Миню Стайков, се издирва и от Интерпол

Малко по-късно Специализираната прокуратура представи на съда доказателства за това, че групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар. Така обвинените са избягвали плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност. Миню Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“. Стайко Стайков все още се издирва.