Станишев: Управлението на кабинета се превърна в управление на „Биг блъф
Станишев: Управлението на кабинета се превърна в управление на „Биг блъф / netinfo
Станишев: Управлението на кабинета „Борисов" се превърна в управление на „Биг блъф"
36792
Станишев: Управлението на кабинета „Борисов" се превърна в управление на „Биг блъф"
  • Станишев: Управлението на кабинета „Борисов" се превърна в управление на „Биг блъф"

През миналата година управлението на кабинета „Борисов" се превърна в управление на „Биг блъф" - големия блъф. Това коментира лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с журналисти по повод началото на новата година. По думите на бившия премиер 2011 г. ще бъде много активна политическа година. За пореден път лидерът на БСП предложи цялото правителство да си отиде през новата година.

Лидерът на БСП направи кратка равносметка на изминалата година и заключи, че е била трудна за всички хора в страната. Според Станишев правителството е говорило много за строежи на магистрали и за борба с корупцията, но всичко се е оказало само приказки.

„През изминалата година може да се каже, че управлението, за което кратко казах, управлението на ББ се превърна в управлението „Биг блъф" - големия блъф", категоричен бе червеният лидер.

Според Станишев основното е, че хората прогресивно обедняват. Заради това е необходима ангажирана социална държава, която да помогне на тези в нужда: „Докато правителството намери пари за бонуси за централната администрация, не намери пари за пенсионерите".

Станишев Управлението на кабинета се превърна в управление на Биг блъф"
netinfo

Сергей Станишев определи аудиозаписите, изнесени от вестник „Галерия", на разговори между финансовия министър Симеон Дянков и шефа на Агенция „Митници" Ваньо Танов, като доказателство, че има огромна контрабанда и няма политическа воля за борба с нея.

„През тази година имам всички основания още в първите месеци за нов вот на недоверие - това може да бъде в няколко сфери. Една от тях е работата на министъра на вътрешните работи", категоричен бе Станишев.

След равносметката на изминалата година и критиките към кабинета, лидерът на БСП си изтегли и късмет от новогодишната баница.

„Повече пари през новата година, Симеон Дянков си отива. Предлагам да си отиде цялата групировка за еднолично управление на Борисов, не само Симеон Дянков, не мис стига", коментира късмета си Станишев.

Станишев Управлението на кабинета се превърна в управление на Биг блъф"
netinfo