Станишев: Президентските избори ще бъдат най-голямото изпитание за БСП
Станишев: Президентските избори ще бъдат най-голямото изпитание за БСП / БГНЕС

Президентските избори ще бъдат най-голямото изпитание за БСП и за левицата тази година. Това коментира президентът на ПЕС Сергей Станишев, който по традиция събра журналисти на баница с късмети.

Левицата може да издигне кандидатура, която да спечели президентските избори, смята той. По думите му БСП трябва да подходи достатъчно широко. "Ние трябва да сме инициатор на диалога към другите леви формации", каза още бившият лидер на БСП.

Относно случващото се в ДПС Сергей Станишев изрази задоволство, че бившият председател на движението Лютви Местан е изяснил въпрос, обвит в много спекулации, а именно - кой е свалил кабинета "Орешарски".

"Много странно е една партия да свали собственото си правителство, очевидно тук е имало политическа сделка между ДПС и ГЕРБ", коментира Станишев. По думите му това събитие е навредило на БСП, но е и затворило възможността на ДПС за участие във властта. "Това е една причина за вътрешните напрежения в ДПС", допусна Станишев.

От новогодишната баница лидерът на ПЕС си изтегли късмет: "На теб се пада път далечен - да скиташ много си обречен, но тук в родната ти къща една любов ще те завръща".

Източник: БТА