Станишев преброи над 100 кмета за левицата
Станишев преброи над 100 кмета за левицата / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Общият брой на кметовете от БСП и левицата надхвърля 100. Към момента с висока степен на убеденост може да се каже, че БСП има кметове в десет областни градове. Има още няколко градове, където нещата са "на кантар" и броенето продължава. Това каза премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев в началото на пресконференцията на партията в НДК.

БСП се представи достойно на тези избори и постигна сериозен резултат, категоричен беше премиерът.

Оттук нататък страната ще се управлява в коалиция, каза още премиерът. При това коалициите нямало да са леки – между партии с различна политическа ориентация и идеология. “БСП има много сериозен политически опит. Днес чувам за проекта ГЕРБ. Много проекти са минали през обществото развитие на страната през последните 17 години. Ние ще работим за ясни политически мнозинства в общинските съвети”, посочи Станишев.

“Тези местни избори имат два нови политически субекта – ГЕРБ и Атака, които не участваха на предишни избори. БСП има ясни приоритети на местно ниво и от гледна точка на тяхната реализация ще работим с други политически сили”, допълни лидерът на БСП.

Той благодари на многото служители на МВР, които под сериозен обществен натиск са си вършили работата и са направили много за ограничаването и купуването на гласове – Благоевград и Перник.

По повод загубата на БСП в червения бастион Враца, Станишев заяви в отговор на въпрос на Дарик, че е предупреждавал, че ако няма вътрешна консолидация рискуват да загубят.В резултат на дълги вътрешни спорове, които са разколебали част от избирателите се стигна до загуба, допълни още той.