/ БГНЕС
По делото срещу „ТАД Груп“ няма нито едно доказателство, че Иван Тодоров има каквото и да е отношение, че някой – който и да било, е копирал тези данни. Това заяви адвокатът на собственика на фирмата Ина Лулчева.

Адвокатът на Иван Тодоров протестира срещу задържането му за 72 часа

„Обвинението е, защото е собственик на това дружество. Това, което прокуратурата каза, че не бил казал паролите, се опровергава от свидетелските показания. Те паролите са известни само на лицето, което работи с тях, той не може да ги каже. Няма и нито едно доказателство, че някой е копирал тези данни с цел да всее страх в населението“, смята адвокатът.

Спецпрокуратурата: Има достатъчно доказателства за кибертероризъм, извършван от "ТАД Груп"

„Днес прокуратурата каза, че в резултат на разпространението на данните има паника в населението. Това е последващо деяние, не установява, че някой е имал за цел да осъществи такова деяние, защото то е престъпление срещу републиката", добави тя.

Според Лулчева по делото не е установено нищо към този момент във връзка с твърдения извършител. „Компютърните експертизи са назначени, но не са изготвени. Така, че всичко, което се прави в момента са спекулации, с различни предположение на някого.
БГНЕС