София е домакин на конференция за сигурността в Югоизточна Европа
София е домакин на конференция за сигурността в Югоизточна Европа / netinfo

Представители на шест министерства, на ДАНС и на частния сектор ще участват в Международната конференция за сигурността в Югоизточна Европа, която ще се проведе на 11 и 12 септември в столицата. Форумът ще е под патронажа на президента Георги Първанов. Сред участниците в него ще са министърът на отбраната Николай Цонев, на вътрешните работи Михаил Миков и министърът на извънредните ситуации Емел Етем.

Участие в конференцията ще вземат още и заместник-министри и експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на образованието и науката. В двата дни на конференцията ще бъдат представени около 70 доклада от специалисти в различни области. Заедно с конференцията ще се проведе и изложба на тема "Защита и сигурност", на която близо 100 фирми ще представят свои продукти в областта на защитата при бедствия и аварии.

Конференцията ще се състои за шести пореден път като тази година ще съвпадне и със Световния шампионат по противопожарни спортове, на който домакин е нашата страна. Той ще бъде открит на 11 септември на Националния стадион „Васил Левски”.