Социалдемократите няма да се явяват заедно с БСП на изборите
Социалдемократите няма да се явяват заедно с БСП на изборите / cнимка: Sofia Photo Agency

Политическо движение "Социалдемократи" излиза от Коалиция за България и няма да се яви заедно с БСП на следващите парламентарни избори. Това съобщи лидерът на формацията и доскоро депутат от левицата - Николай Камов. ПДС представи обръщение до избирателите, в което се казва, че не са се случили предизборните обещания на Коалиция за България за прозрачно управление и увеличаване на доходите, а точно обратното - обръчи от фирми продължават да източват държавата, подкупите са норма в работата на администрацията, а данъчното бреме растяло.

Ние не можем да бъдем част от коалиция, която е престъпно пасивна пред такива обществени проблеми като корупция, злоупотреба с власт и ширеща се престъпност, се казва в документа на Политическо движение „Социалдемократи” Това заяви зам.-председателя на движението Славчо Георгиев.

Не вече не сме част от Коалиция за България и не се чувстваме обвързани с решенията на представителите на коалицията в тройната коалиция, каза Николай Камов. Ако някой си мисли, че трябва да занесем едно заявление и да вземем входящ номер на позитано, това няма да стане. Поради простата причина, че такава коалиция е само виртуална. Камов съобщи още, че социалдемократите водят консултации със Земеделския народен съюз на Стефан Личев, ВМРО, Гергьовден, Новото време и с Лидер, за създаването на предизборен центристки блок. Взаимодействие с ГЕРБ е възможно, но след изборите, подчерта Камов. След изключването си от Коалиция за България той нямало да се присъединява към никоя ПГ. Не се чувствам независим депутат, каквито има много в българския парламент, допълни той.