Над цялата страна днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, главно над югоизточните райони от страната. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад.

Ще бъде топло с минимални температури между 3 и 7 градуса, а максималните стойности ще достигнат до 16-21 градуса. През нощта срещу събота от запад облачността ще започне да се увеличава.

Първите щъркели пристигнаха от юг

През почивните дни обаче отново ни очакват валежи.

В събота ще вали повече в източната половина от страната. Вятърът ще се обърне от север, с него ще прониква студен въздух и температурите ще се понижат. На места дъждът ще се примесва със сняг. В неделя до обяд на места ще продължава да вали, след това ще спре, но ще остане облачно.
 
В събота ще започнат валежи, които бързо ще обхванат цялата страна. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат между 10 и 16 градуса, за София около 11 градуса. В неделния ден дъжд ще вали в Южна България, а температурите още малко ще се понижат.
 
Новата седмица ще започне с предимно слънчево време, валежите навсякъде ще спрат, а температурите отново ще започнат да се повишават и ще бъдат между 11 и 16 градуса, за София около 15 градуса.
 
В последния ден на февруари отново ще бъде предимно слънчево и ще се затопли още малко. На 1 март - сряда, ще бъде предимно слънчево, но в Северозападна България ще започнат валежи от дъжд. Температурите ще останат между 14 и 20 градуса.
 
На 2 март - четвъртък, ще бъде по-често облачно. Дъжд ще вали предимно над Североизточна България, а температурите слабо ще се понижат и ще бъдат между 11 и 16 градуса, за София около 13 градуса.
 
На 3 март - ще бъде предимно слънчево, а температурите отново ще бъдат между 11 и 16 градуса, за София 11 градуса. В събота и неделя - 4 и 5 март, времето ще остане без съществена промяна - с разкъсана облачност и температури около 15 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg