Скандал не може да разклати отношенията с Италия
Скандал не може да разклати отношенията с Италия / netinfo

Отношенията между България и Италия са на толкова високо ниво на стабилност, че никакви скандали не могат да ги разклатят. Това заяви председателят на комисията по външна политика и европейски въпроси в Камарата на депутатите в италианския парламент Умберто Раниери след среща с председателя на българската външна комисия Соломон Паси.

В отговор на въпрос на Дарик радио за Савойската афера и набъркването на името на бившия премиер Симеон Сакскобургготски в нея Умберто Раниери бе категоричен, че няма какво да обяснява и не може да се меси в работата на италианските магистрати.

Що се отнася до Италия, няма никакви съмнения за българското членство в евросъюза, каза председателя на италианската външна комисия и добави: Продължаваме да твърдим, че 1 януари 2007 г. ще бъде датата на влизане на България в ЕС.

Умберто Раниери подчерта, че България и Италия имат общи интереси във връзка със стабилността на Балканите и ще работят заедно за разрешаването на проблемите в Югоизточна Европа.

Председателят на външната комисия в италианския парламент ще участва в започващата утре в Бояна международна конференция за стабилността на Балканите.