Синята коалиция подава документите си за регистрация
Синята коалиция подава документите си за регистрация / cнимкa: DarikNews, Юлиана Николова

Лидерите на "Демократи за силна България" и на СДС - Иван Костов и Мартин Димитров ще внесат днес документите за регистрация на Синята коалиция в ЦИК. Това съобщи за Дарик депутатът Елиана Масева.

Над 50 000 гласове са събрани в подписката за Синята коалиция в цялата страна. Повече от 4000 граждани в Пиринско са поставили подписите си в подкрепа на обединената дясна коалиция, отбеляза Елиана Масева. "Обединената десница ще участва в изборите за европарламент, независимо от юридическия казус, свързан с вписването на Мартин Димитров за председател на синята партия", категорична бе тя.

След внасяне на подписката в ЦИК, Иван Костов и Мартин Димитров, както и лидерите на другите политически формирования в Синята коалиция, ще направят официални изявления, съобщи депутатът от ДСБ Елиана Масева."Няма да се прави промяна в готовата вече листа на кандидат-депутатите за евровота, начело на която е Надежда Михайлова. Няма да сменяме в ЦИК и наименованието на Синята коалиция, изтъкна още тя.

„Макар и формално СДС да не е в регистрацията на партиите, създаващи Синята коалиция, членовете и симпатизантите на СДС ще имат възможност да гласуват за своята партия", това се казва в обръщение на ръководството на СДС към членовете и симпатизантите на партията, публикувано на интернет-страницата на сините. От него става ясно, че най-вероятно абревиатурата на синята партия няма да бъде включена в изброяването на политическите сили, които участват в дясното обединение, заради казуса със съдебната регистрация на новото ръководство на СДС. В обръщението се подчертава, че водач на евролистата на Синята коалиция е Надежда Михайлова, а неин съпредседател е лидерът на сините Мартин Димитров.