/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето на 20 май, неделя
През нощта все още на места в Източна България ще превалява дъжд с гръмотевици. В останалата част от страната валежите ще спрат и облачността ще се разкъса.
 
В неделя преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.
 

Thinkstock/Getty Images


Повече слънце и по-високи температури в следващите дни

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за май - ще се повиши.
 
В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен, по билата югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15 градуса, на 2000 м - около 8 градуса.

Климатолог с прогноза за времето през май (ВИДЕО)

Thinkstock/Getty Images


По Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност до незначителна. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са в интервал от 21 до 26 градуса. Температурата на морската вода е 17-22 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg