/ БГНЕС
Лекари се броят за живота на момче, прегазено в Своге
99274
Лекари се броят за живота на момче, прегазено в Своге
  • Лекари се броят за живота на момче, прегазено в Своге
19-годишно момче е с опасност за живота, след като бе блъснато на пешеходна пътека в Своге. Инцидентът е станал малко преди 19:00 ч. вчера, като по първоначална информация шофьорът на колата е изпреварвал непозволено и не е видял момчето. Водачът е задържан за 24 часа, алкохолната му проба е отрицателна.
 
Момчето е откарано в „Пирогов” в тежко състояние.
 
Кола блъсна младеж в Своге, той е с опасност за живота

Инцидентът става около 19:00 ч. вчера край бензиностанция близо до изхода на града. По първоначална информация 19-годишният младеж пресичал на пешеходна пътека и бил ударен от лек автомобил „БМВ”, съобщи за Дарик директорът на МВР-София-област старши комисар Николай Спасов.
 
По първоначални данни шофьорът най-вероятно е изпреварвал неправилно и не е видял момчето. Алкохолната му проба е отрицателна.
 
Младежът е откаран в „Пирогов” с множество травми и с опасност за живота. Тази сутрин от болницата съобщиха за Дарик, че той е настанен в Централната реанимация и състоянието му остава тежко.
 
Инцидентът е станал на бул. „Дунав”, който прераства в междуградския път за София. В края на август на този път стана тежката автобусна катастрофа, при която загинаха 20 души.