Сакскобургготски: Благодарен съм за грижите на Борисов
Сакскобургготски: Благодарен съм за грижите на Борисов / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Съвършено ясно е, че резултатите на НДСВ не са онова, което сме очаквали, нито целите, които сме си поставили. Това заяви лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски на пресконференция за изборните резултати в НДК.

"Ще се положат необходимите усилия нещата да се коригират, където трябва, и същевременно да се проведе разговор, след като се запознаем с анализа, който вече сме поръчали и предстои да бъде разгледан от Политическия съвет на НДСВ", посочи той.

Сакскобургготски благодари на всички, които са подкрепили партията, както и на членовете на Националния предизборен щаб на НДСВ. Той подчерта значимостта на местните избори като възможност хората да живеят по-добре.

"Аз не съм оптимист или човек с розови очила, който вярва на пожелателни приказки. Надявам се, че въпреки известните проблеми в самата партия, ще можем да докажем, че идеите на НДСВ в едно близко бъдеще, ще успеем", каза Сакскобургготски.

На въпрос на Дарик каква е личната му отговорност за „проекта Борисов, който прерасна в проекта ГЕРБ”, лидерът на НДСВ отговори: „Генерал Борисов беше и главен секретар, сега е кмет. Това са много отговорности. Естествено, аз съм му благодарен, за годините, в които той се грижеше за моята сигурност”.