Рухна училищна стена, работник е в критично състояние
Рухна училищна стена, работник е в критично състояние / БГНЕС

Mъж от фирмата "Маргарита П-Петрун Костадинов" е пострадал тежко по време на строителни дейности в благоевградския квартал "Струмско", съобщиха за Дарик от полицията. Рухнала е носеща подпорна стена и част от конструкция в закритото неотдавна 10-о основно училище в квартала. 

50-годишният Любен Соколов от симитлийското село Долно Осеново е бил премазан от падналата стена. Той е настанен в реанимацията на болницата в Благоевград, съобщи директорът д-р Красимир Михайлов.

"Множество са уврежданията на работника вследствие на трудовата злополука. Мъжът има руптура на далака, скъсани черва, обилен кръвоизлив в корема. Счупени са още първи и втори гръбначни прешлени. Има реална опасност за живота на Любен Соколов", каза шефът на болницата.

Строителна фирма "Маргарита П-Петрун Костадинов" бе избрана неотдавна за изпълнител на общински проект за реконструкция на затвореното 10-о ОУ в "Струмско", което ще бъде превърнато във филиал на Дома за възрастни хора "Свети Мина" в благоевградското село Падеш. 

Други новини от Благоевград