Ротвайлер нахапа трима в центъра на Дряново
Ротвайлер нахапа трима в центъра на Дряново / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Трима мъже, от които единият е полицейски служител, бяха нахапани от ротвайлер в центъра на Дряново. Инцидентът е станал около 11.30 ч. близо до полицейското управление в града.

Според първоначалната информация кучето се нахвърлило върху дете. 25-годишен мъж се спуснал да го спаси и успял, но пострадал, след като ротвайлерът го ухапал по ръката. Тогава на помощ се притекъл 46-годишен полицейски служител. Той също е бил нахапан на няколко места.

В хващането на ротвайлера участвал и 65-годишен дряновец, който имал опит с кучетата. Мъжът е пострадал най-сериозно, има разкъсвания по тялото. Транспортиран е до областната болница в Габрово.

Кучето е било прибрано в полицията в Дряново. Вече е открит и собственикът на животното - 22-годишен дряновец. По първоначални сведения кучето е било вързано в дворно място в града, но се е освободило. Собственикът му не живеел там.

В края на миналата година Дряновският районен съд осъди на по три месеца лишаване от свобода условно собствениците на куче, оставило без ръка възрастна жена от Дряново. Магистратите признаха подсъдимите Павлина В. и нейния 45-годишен съпруг Красимир В. за виновни, че на 11 юни 2010 г., за времето между 9.00 и 11.00 ч., в имота си в местността „Манга” в Дряново, не са осъществили достатъчно контрол върху  немската си овчарка Аргус и по непредпазливост са допуснали причиняването на тежка телесна повреда.

Други новини от Габрово