Разбиха престъпна група, набирала момичета за секс услуги
Разбиха престъпна група, набирала момичета за секс услуги / МВР

ГДБОП и столични полицаи са разбили в последните дни престъпна група, занимавала се с набиране, склоняване и предоставяне на сексуални услуги и трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщават от МВР.

В хода на операцията на 29 и 30 януари са претърсили пет адреса в столицата, четири от които са клубове, в които се предоставят сексуални услуги. Петима участници в престъпната група са задържани и са им повдигнати обвинения от специализираната прокуратура.

Прокуратурата, МВР и ДАНС се похвалиха, удариха "юмрук на престъпността"

От лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане. Управител на нощни барове в София и охранители в заведенията, които са задържани, предлагали на клиентите си и сексуални услуги в помещения на нощните клубове и на адреси на клиенти.

Обичайната цена била 100 лв., като половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги. Парите се събирали от охранителите и предавали на управителя, а той от своя страна ги разпределял сред участниците.

Арестуваха мъж с боен арсенал, подозират го за "показни екзекуции" у нас

Над 30 души са разпитани като свидетели, а пред съдия от Специализирания наказателен съд - шестима. При разследването са установени и множество жертви на организираната група.

На управителя и единия от охранителите е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За тях е поискана мярка за неотклонение „задържане под стража" от Специализирания наказателен съд. На останалите участници в групата е наложена „парична гаранция".