Сред тях е строежа и на АМ "Хемус"
Разследваме престъпления за милиарди, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков, след като връчи на олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова договора за назначаването й като инструктор в Академията на МВР, пише "24 часа".

Като пример за престъпленията, които се разследват, вицепремиерът посочи строежа на автомагистрала "Хемус". Той обясни, че основата й била направена от кал, липсвали
документи, а земята не била отчуждена. След това попита журналистите дали несъбираните такси от т. нар. златен гьол не са отивали за купуване на гласове и по този начин да са се печелили избори.

Гешев отрече да е изземвал старо разследване срещу министър от ГЕРБ

"Ако съберем цялата сума на случаите, които разследваме, числото може да е по-голямо от щетите от КТБ", посочи Рашков.

Рашков заяви, че не е бил канен да участва в новия политически проект на Петков и Василев. Според него те са решили да създадат свой проект, за да продължат да работят в интерес на България и да променим страната от ограбвана държава, към такава, която може да опазва своето национално богатство и интересите на българските граждани.

Във връзка с акцията срещу трафика на мигранти от събота, Рашков каза, че прокуратурата не е зачела труда на ГДБОП, ДАНС и Гранична полиция, работили месеци наред, докато се стигне до неутрализирането на групата, като е отказала да участва в пресконференция по темата и не е дала съгласие за разгласяване на данни по случая. Такъв е бил случаят и с акцията срещу издаването на фалшиви ТЕЛК решения.

По повод информацията в медиите, че директорът на НАП Румен Спецов е бил заплашван, министърът каза, че е разбрал за това от него, след като са се видяли днес в МВР по друга тема. Той уточни, че органите на реда ще вземат мерки, след като преценят каква е реалната заплаха срещу Спецов и каква е степента й, като допълни, че ако се наложи ще бъде назначена охрана.

Във връзка с катастрофата в Айтос, при която загинаха трима души и протеста на гражданите там, министърът на вътрешните работи съобщи, че за утре е планирано представители на МРРБ, МВР и други длъжностни лица да посетят града. "И там, с местните органи на власт, да видим какво би било най-удачното решение", каза Рашков. МВР може да отправи препоръки, но това са проблеми и въпроси които трябва да решат местните органи, уточни той.

На въпрос за случая от Благоевград през уикенда и обвиненията за полицейски тормоз от страна на собствениците на заведения там, вътрешният министър заяви, че органите на МВР не са направили нещо, което да е в разрез с закона, в разрез с правилата по отношение спазването на мерките против COVID-19.

Той коментира изказването на Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията по повод действията на полицията в Благоевград, като каза, че "този човек върши политическа дейност, свързана с определена партия и води целенасочена политика срещу служебното правителство".