Румен Радев направи първи коментар на изборните резултати и на на данните от exit poll, които показват победа на балотажа и втори мандат на „Дондуков” 2.

"Драги съмишленици, скъпи сънародници, най-напред искам да благодаря на всеки един от вас, които днес излязохте да защитите вашия глас за България. Демокрацията функционира, благодарение на вас! Благодарности на хората от комисиите, на служителите на реда и на всички, които работиха и продължават да осигуряват изборите. Искам да поздравя и проф. Герджиков, и всички кандидати за президент и вицепрезидент, затова, че дадоха своите идеи в тази кампания и разбира се, своя принос и своето участие. Благодаря от сърце на всички, които гласуваха и подкрепиха нашата кандидатура с г-жа Йотова. Да благодарим на щаба и на нашия прекрасен Инициативен комитет, на хората, които застанаха с имената и авторитета си зад нас, на партиите, които ни подкрепиха, с които споделяме общи идеи, каузи и цели за бъдещето на България", заяви Радев.

Румен Радев след изборите
БТА

Румен Радев
БГНЕС

"Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за промяна, за скъсване с корупцията, грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта", допълни той. 

"Очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя. Въпреки огромните пари, инсинуациите, пропагандата, фалшивите новини и режисирани скандали, които се мъчеха да спрат хората да гласуват, хората излязоха и гласуваха", посочи още Радев. 

Румен Радев
БГНЕС

По думите му, разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата.

"Това е победа на взаимното ни доверие, на единната ни вяра за законност и справедливост, за това, че заедно можем да успяваме, предстоят ни още усилия, но България излиза от застоя и автокрацията, на пътя за свободата е", каза още той.