Работник загина при трудова злополука в Русе
Работник загина при трудова злополука в Русе / снимка: БГНЕС

39-годишен работник загина при трудова злополука в Русе тази сутрин. Инцидентът е станал малко след 7.30 ч., когато мъжът е застъпил на първа смяна в завода за фаянс и теракот „Керос”, разположен на територията на Източна индустриална зона в града.

Изпратените на място екипи и дежурна оперативна група са установили, че работникът е ремонтирал газокар „Heli” (с тегло 3900 кг), който е бил повдигнат на дървени трупчета, дървена греда и метална тръба. При извършваните дейности газокарът е затиснал главата на мъжа, при което той е починал на място.

Директорът на Инспекцията по труда Ирена Николаева уточни, че длъжността на мъжа е била електромонтьор, бил е и правоспособен водач на кари, имал е трудов договор, бил е инструктиран за безопасни условия на труд. Няма данни да му е възлаган ремонт на кари, тъй като има наета външна фирма за тази цел, каза още Николаева.

Преки свидетели на инцидента няма, на мястото на злополуката е извършен оглед. Заведено е досъдебно производство.

Това е втори случай на трудова злополука с фатален край за седмица в Русе. на 23 януари жена падна от кран, управляван от нея и загина. Причините все още се изясняват, има съмнения че й е прилошало.

Други новини от Русе