Пътен полицай на годината е Росен Манев от Русе
Пътен полицай на годината е Росен Манев от Русе / netinfo

39-годишният Росен Манев от Русе бе обявен за "Пътен полицай на годината" след завършилото днес в дунавския град двудневно ХV национално полицейско състезание, съобщи съдийският състав.

На второ и трето място в генералното индивидуално класиране се нареждат полицаите Живко Желев от Добрич и Кирил Чифлички от Бургас. В отделните състезателни дисциплини на първите места са Росен Манев от Русе в "Стрелба с пистолет", Кузман Кузманов от Монтана - "Майсторско управление на мотоциклет", Росен Манев от Русе - "Оказване на първа медицинска помощ", Петър Петров от Ловеч - "Майсторско управление на автомобил", и Николай Стойчев от Русе - "Теоретичен изпит по безопасност на движението".

В отборното класиране русенската пътна полиция се класира на първо място. В конкурса участваха 62 полицаи от 28 областни дирекции на полицията. Извън него в състезанията за майсторство се включиха и румънски пътни полицаи от Гюргево.

Въпреки празничния дух на състезанието в Русе днес пътните полицаи бяха на своите работни места. На улица "Плиска" е станало тежка автомобилна катастрофа, при която варненска лека кола "Ауди" е смазала "Фолксваген" с русенска регистрация. Ударът е на пресечка с шест пътни платна, вероятно от висока несъобразена скорост, без дори да има следа от спирачен път, съобщиха дежурните полицаи. Към болницата в тежко състояние бе откаран пътник.