Гаврата с ученичката, която беше бита и накарана да се съблече гола от свои връстнички, не се случва за първи път. Това заяви пред NOVA познат на малтретираното момиче.

"Много пъти съм бил свидетел как я бият и съм се опитвал да я променя", заяви ученикът.

Клип с жестока гавра над момиче беше пуснат в социалните мрежи (ВИДЕО)

На видеото, което се появи в социалната мрежа вчера, се вижда, че докато едната побойничка напада момичето, удря я, дърпа я за косата и я поваля на земята, другата снима случващото се с телефон. В края на клипа ученичките карат жертвата да се съблече гола.

"Разстроена е. Чака да започне училище. Ще се оправи", коментираха лаконично близки на момичето. "В момента в две социални групи се водят разследвания", уточни лелята на момичето.

На полицията е известно кои са ученичките, извършили и заснели гаврата. По случая работи детска педагогическа стая, защото участничките в клипа са малолетни. Родителите са подали жалба. Образувано е досъдебно производство.

"И в училище, и родителите, и съседите - всички ние някъде бъркаме, за да се стигне до тази агресия", коментира пред "Здравей, България" училищният психолог Младен Владимиров.

"Този акт на насилие може да бъде определен като тормоз. Клипът се споделя в социалните мрежи, което говори и за налагане на кибертормоз. Децата явно демонстрират гняв, желание за отмъщение, желание да доминират и унижават", заяви още Владимиров.

Разказът на момиче след побой и унижения от връстнички (ВИДЕО)

По думите му "в период на пълен разпад на всички обществени, човешки и социални ценности остават само най-архаичните - власт, секс и агресия, които да регулират взаимоотношенията ни".

Според училищния психолог насилниците "не се нуждаят от наказание", а от помощ за промяна от страна на възрастните. В крайна сметка големият виновник са зрителите на клипа, категоричен е Младен Владимиров. Той призова за нулева толерантност на обществото към подобни прояви на насилие.

Източник: nova.bg