Проверяват кой е скрил имоти на съучастник на Куйович
Проверяват кой е скрил имоти на съучастник на Куйович / netinfo

Апелативната прокуратура в Пловдив проверява коя институция е укрила информация за имоти, притежавани от съучастник на Будимир Куйович в пренасянето на 60 кг хероин, заяви говорителят на прокуратурата Пенка Богданова.

Изявлението дойде след твърдение на председателя на Комисията за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност Стоян Кушлев, че обвиняемият бивш митничар Михаил Янков е продал в края на февруари и началото на март апартамент в Свиленград и ниви, докато е бил в старозагорския арест, а делото – в ръцете на прокуратурата.

За съществуването на тези имоти прокуратурата не е имала информация, макар още при привличането на Куйович, Янков, Писков и Дойчев като обвиняеми да е предприела всички действия за установяване на тяхното имущество и фирми, каза прокурор Богданова. В момента продължава проверката защо от съответните регионални структури на Агенцията по вписванията и от съдилищата не е подадена информация за продадените 2 месеца по-късно имоти на бившия митничар.

От Апелативна прокуратура оспориха твърденията на комисията “Кушлев”, че сделките са сключени чрез пълномощно, издадено на съпругата на арестувания Янков с разрешението на прокурор. Нито един прокурор не е допуснал упълномощаване за разпоредителни сделки, е установила спешната проверка след скандала.

Наблюдаващият делото прокурор в Стара Загора е разрешил обвиняемият да упълномощи съпругата си единствено да представлява общата им фирма “Олимпос” във връзка с теглен от нея кредит за 150 000 лева, каза прокурор Пенка Богданова.

Други новини от Пловдив