/ ЖГЕРБ-Пловдив
Жените от ГЕРБ-Пловдив област поднесоха венец пред паметната плоча в хана на Тома Кацигра в Първенец, протоколът на президента го изхвърли, съобщиха от ЖГЕРБ-Пловдив.

ЖГЕРБ-Пловдив

За поредна година структурата на ЖГЕРБ-Пловдив област чества Съединението на Княжество България с Източна Румелия в село Първенец.

ЖГЕРБ-Пловдив

В знак на признателност дамите от ГЕРБ, заедно с областния ръководител на ЖГЕРБ-Пловдив област Евелина Апостолова и общинския ръководител на ЖГЕРБ в Родопи Росица Войводова, поднесоха венец пред паметната плоча в хана на Тома Кацигра, където през юли-август 1885 г. БТЦРК, начело със Захари Стоянов, взема решение за обявяване на Съединението между Княжество България и Източна Румелия.

Радев: Политическата класа е отговорна за всичките тези сблъсъци (ВИДЕО)

На празничния ден протоколът на президента Радев решава да изхвърли венеца, който вече е поставен там, за да положи първи той своите цветя. "Грозна и неуважителна демонстрация с една единствена цел - "да не пречим" на Радев.

ЖГЕРБ-Пловдив

За поред път този, който трябва да обедини в деня на Съединението - разедини хората", коментират от ГЕРБ-Пловдив област.

Във връзка с тиражираната невярна информация от ПП ГЕРБ, че протоколът на президентът е изхвърлил венец, поднесен от структурата на ЖГЕРБ-Пловдив област,  Прессекретариата на държавния глава проверга информацията.
 
Твърдението на ПП ГЕРБ, че протоколът на държавния глава е изхвърлил венец, поставен от тяхна партийна структура по случай Съединението на Княжество България и Източна Румелия в село Първенец, категорично не отговаря на истината.

Разпространяването на подобна лъжа е недостойна проява на партията в Деня на национално единение.