Миналогодишните и тазгодишните цени на разсада са горе долу еднакви, може да се каже, че цените са едни и същи. От всички продукти най-много се търсят краставиците и доматите.

Това заяви Станимир Даскалов, производител на разсад. Даскалов предлага богат асортимент от разсади на Женския пазар. “Предлагам 99 вида разсад - зеленчукови разсади, най-различни подправки, ягоди и много други”, каза той.

На сергията на производителя могат да се видят над десет сорта домати, сред които чери домати, селски розов домат, розова магия, розов гигант, червен градински домат, Рила ранни домати, медена роса, розово сърце, биволско сърце, домат ръгби и други.

Производител: Затваряме работни места, децата ни бягат в чужбина

Най-често купуваният сорт домати са розовите домати, биволско сърце, червен домат. Това е най-често купуваният домат, защото софиянци обичат розови домати”, отбеляза той и уточни, че цената за корен домат варира между 1 лв-1,50 лв.

Даскалов предлага и различни сортове краставици като цените при тях са като тези на доматите. “От краставиците сорт Гергана са най-предпочитани, защото са най-вкусни”, каза той.

Производителят посочи, че към всяка една подправка, която той предлага има интерес, но уточни, че интересът зависи от това кой за какво иска да я използва. Той предлага около 20-30 вида подправки, сред които мента в саксия, която струва 4 лв., джоджен в саксия, който струва 5 лв., мащерка в саксия на цена от 6 лв., дребнолистен босилек в саксия на цена от 3 лв., девесил в саксия за 5лв., къри в саксия за 3 лв. и др.

Той посочи, че има и сериозен интерес и към чушките. “Купува се, българинът е свикнал с чушки, без чушка не може да сяда на масата. Най-често купуваният сорт от чушките е селската чушка. Тя е тънка чушка, много блага и на Коледа се използва за пълнене”, отбеляза Даскалов.

Според него и възрасни, и млади хора си купуват разсад.

Доста млади започнаха да проявяват интерес към засаждането, някои на тераси, в саксийки, намират къде. Доста млади хора започнаха да проявяват интерес към засаждано, което е добре, защото старото време няма да изчезне”, категоричен е производителят. Той сподели, че младите хора го питат как да си отглеждат разсадите.
БГНЕС