/ Thinkstock/Getty Images
Продължава недоволството в Петрич срещу отстраняването на отец Ангел
100941
Продължава недоволството в Петрич срещу отстраняването на отец Ангел
  • Продължава недоволството в Петрич срещу отстраняването на отец Ангел
Втора седмица недоволство в Петрич срещу отстраняването на отец Ангел Кочев. Архиерейският наместник от църквата "Успение Богородично" беше отстранен и заменен с по-млад свещеник и преместен в храм в съседно на Петрич село. Част от миряните в града се вдигнаха на протест миналата неделя и поискаха отец Ангел да бъде върнат на поста му.
 
Традиционно литургията по случай Сирни Заговезни започна около 8 часа в храма "Успение Богородично" тази сутрин. За разлика от миналата седмица, когато десетки души влязоха в храма и в двора му. Днес протест в този вид нямаше. Около 20-ина души обаче се събраха около църквата в подкрепа на свещеник Ангел Кочев. Хората настояха и днес отецът, който служи през целия си живот в храм "Успение Богородично", да се върне.

В Петрич събират подписка в подкрепа на архиерейския наместник отец Ангел Кочев

Поддръжниците му все още се оплакват от липсата на диалог и обяснение за случилото се. Според някои от тях свещеникът е отстранен внезапно и без предупреждение, а други смятат, че в основата на напрежението стои финансов аспект, тъй като храмът е най-натоварената с активности църква в Петрич, в която се извършват всички най-големи богослужения.

Така или иначе, за сериозно напрежение днес не може да се говори. И поддръжници, и противници на стария свещеник се обединиха около мнението, че днес е голям християнски празник на смирение и вземане на прошка и в храма няма място за противопоставяне.