/ БГНЕС
Виновният за катастрофата с линейката, в която са били Ветко и Маринела Арабаджиеви, ще бъде установен след анализите на Пътна полиция. Това коментира за БНТ Николай Проданов, заместник-министърът на правосъдието.

"Кой е виновен за катастрофата ще се установи в следствие анализи на Пътна полиция и в резултат от назначената от тях проверка", заяви Проданов.

Арабаджиеви катастрофираха в София след делото в спецсъда

Предстои да стане ясно кой от двамата водачи е виновен за катастрофата между линейката на Централния софийски затвор и таксито, станала снощи. В конвоиращия автомобил на съдебната власт са пътували подсъдимите Ветко и Маринела Арабаджиеви.

Двамата бяха откарани за преглед в Правителствена болница. Ветко Арабаджиев е с леки наранявания на ръката, но вече се намира в болницата на затвора. Съпругата му Маринела, която снощи е вдигнала кръвно, остава за наблюдение в болница "Лозенец". Инцидентът стана снощи на кръстовището на бул. "Дондуков" и "Раковски" в София.

Съдът отказа иск на финансовото министерство за 10 млн. по делото за Арабаджиеви

Засега Проданов не пожела да се ангажира с мнение кой е виновният водач в катастрофата. Според него версията, че катастрофата не е случайна, не почива на никакви доказателства.

Нито Арабаджиеви, нито служителите на министерство на правосъдието са получили сериозни наранявания.

БНТ