Премиерът призова за търпение по случая Либия
Премиерът призова за търпение по случая Либия / netinfo
Премиерът Сергей Станишев призова за спокойствие и още малко търпение по случая с българските медици в Либия. Той коментира решението на ВСС на Либия за замяна на смъртните присъди с доживотен затвор, като важна стъпка към приключването на тяхната драма.

Премиерът Сергей Станишев призова за спокойствие и още малко търпение по случая с българските медици в Либия. Той коментира снощното решение на ВСС на Либия за замяна на смъртните присъди с доживотен затвор, като важна стъпка към приключването на тяхната драма.

Министър-председателят отбеляза, че замяната на смъртните присъди с доживотен затвор е била сред очакваните от кабинета варианти на решения на ВСС на Либия. По думите му това решение отменя най-страшното – смъртните присъди. Целият случай ще бъде приключен окончателно едва когато медиците се завърнат на наша земя. Работим и ще работим максимално бързо, отбеляза Станишев.

Сергей Станишев подчерта, че без членството на страната ни в ЕС, е щяло да бъде много по-трудно изчистването на всички съдебни процедури и благодари за съдействието на Международната общност.