Представители на двете фракции в ДПС чакат за регистрация пред ЦИК. Регистрацията започва утре.

БГНЕС


„От петък вечерта, към 20:00 часа, нашите младежи от ДПС – Ново начало сме пред всички ходове на парламента, вътре се помещава ЦИК. Символично пазим първото място. На мнение сме, че регистрирайки се първи, ще постигнем онези резултати, които имаме в нашите региони благодарение на г-н Пеевски”, заяви кмет на Белица и член на ЦОБ на ДПС Радослав Ревански, предаде NOVA.
 

Той потвърди, че е имало лека провокация спрямо техните представители.

Не искаме напрежение. Кой колко гласове ще има, ще се види на 27 октомври”, каза Ревански.

БГНЕС


„Има едно ДПС, има един лидер на парламентарна група и той се казва г-н Делян Пеевски. Останалите са независими народни представители”, каза Ревански.  

Други хора пред ЦИК обявиха, че са от страната на Ахмед Доган. На страницата на Младежкото  ДПС във Facebook беше качено видео, от което става ясно, че и представители на младежката организация също чакат да се регистрират в ЦИК, като заявяват, че те са "автентичното Движение за права и свободи на д-р Ахмед Доган".



„Днес се настанихме необезпокоявани, без конфронтации и без присъствието на други политическа партии, субекти или хора, които се представят като някакви алтернативи или реплики на ДПС. Утре ще се регистрираме самостоятелно за участие в предсрочния вот заедно с нашия председател доц. д-р Джевдет Чакъров и зам.-председателя Джейхан Ибрямов“, посочва независимият депутат Валентин Тончев в пресcъобщение до медиите. 

Той подчертава: „Ние сме първи по ред, първи по място и ще се регистрираме първи на предстоящите избори“.

 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня