Шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов
Шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов / БГНЕС
Директорът на СДВР е предложен за главен секретар на МВР
99978
Директорът на СДВР е предложен за главен секретар на МВР
  • Директорът на СДВР е предложен за главен секретар на МВР
Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов ще заеме поста главен секретар на МВР, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов, след като правителството одобри решение, с което предлага на Президента да издаде указ за това назначение.
 
Младенов аргументира избора на Ивайло Иванов с продължителния му стаж в системата ма МВР, както и наличието на необходимите качества и подготовка за този пост.
 
Към момента Ивайло Иванов е директор на СДВР. Спазени са всички изисквания на процедурата, включително и съгласувателната процедура с президента, посочи Маринов. В момента поста заема Христо Терзийски, който Младен Младенов назначи след като пое Министерството на вътрешните работи.
 
Ивайло Иванов е дългогодишен служител на МВР и е минал през всички длъжности на кариерното развитие. Роден е през 1977 г. в Луковит. През 1999 г. влиза в системата на МВР като полицай в СДВР. Бил е полицейски командир и началник на група в столичната дирекция, зам.-директор на дирекция „Аерогари” и дирекцията на „Гранична полиция” в Драгоман. Бакалавърската му степен е от школата на МВР, а магистратурата - „Право”, от Югозападния университет.
 
Иванов стана директор на СДВР със заповед на бившия вътрешен  министър Валентин Радев на 11 май 2017 г.

Във връзка със стрелбата на коледния пазар в Страсбург снощи Младен Маринов съобщи, че към момента не се налага промяна в мерките за сигурност у нас, но са разпоредени засилени мерки за предстоящите празници.