Положението в Пловдивска област се нормализира след валежите
Положението в Пловдивска област се нормализира след валежите / netinfo
Реките и язовирите в Пловдивска, Пазарджишка и Смолянска област са под непрекъснато наблюдение, въпреки че ситуацията след проливните дъждове постепенно се нормализира, съобщават от „Гражданската защита”.

Все още е затворен пътят за град Лъки при разклона за Кръстова гора заради преливането на р. Белица. Няма обходен маршрут. Движението ще бъде възстановено след оттичане на водата.

Отворен е пътят Асеновград - Смолян в района на Нареченски бани. Отворен е ипътя Кричим - Девин.

В резултат на повишеното ниво на Марица, е нарушен участък от левия бряг на реката, непосредствено до новостроящия се мост при град Стамболийски. Оперативна група от представители на Дирекция “Гражданска защита” - Пловдив, “Напоителни системи ”- ЕАД, РД “Хидромелиорация” е извършила оглед и е набелязала мерки за провеждане на аварийно-възстановителни дейности. Транспортират се и се насипват едроломни инертни материали в засегнатия участък. Работата по насипването ще продължи и през следващите дни.

Свлечени земни маси има на ул. “Здравец” №22 в Куклен. Улицата е непроходима за хора и автомобили.

Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Дирекция "Гражданска защита" – област Пловдив е извлякла паднала топола в подкопания бряг от заливаемата тераса на река Марица в района на моста в кв. “Полатово” в Стамболийски.

Пътните настилки са преобладаващо мокри, съобщават от Фонд "Републиканска пътна инфраструктура". От тъмните скатове покрай пътищата има опасност от свличане на земна маса и падащи камъни. Специалистите съветват в тези участъци водачите да намалят скоростта и да увеличат дистанцията. Затворени са проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица и Проходът на Републиката, като движението е насочено порез прохода Шипка.


Други новини от Пловдив