/ Istock
От СДВР дадоха подробности за конфликта между журналиста Димитър Стоянов и служителя на НАП. 

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Стоянов за хулиганство и за закана с убийство с боен пистолет, съобщиха от обвинението. Припомняме, че той беше задържан в понеделник вечерта след скандал със служител на НАП. Стоянов беше освободен от ареста малко след 19:00 ч. във вторник. Той е платил гаранция от 5000 лв.

Кадри показват как журналистът Димитър Стоянов вади оръжие пред служител на НАП

"На 22 април в квартал "Хаджи Димитър" на 112 е подаден сигнал за възникнал сигнал между двама мъже, като сигналът е подаден от 40-годишен мъж, който съобщава, че е заплашен с оръжие и се страхува за живота си. Проведени са незабавни издирвателни мероприятия от 5-то Районно, прегледани са записи и е установено, че евентуалният извършител на заплахата с оръжие е Димитър Стоянов. След установяване на лицето, колегите са го потърсили по телефона с цел да го призоват в 5-то Районно за даване на обяснения, но той е заявил, че ще дойде, след като се освидетелства в Пирогов. Доста време се е забавил и след направена справка в Пирогов дали такова лице се е явило там, разбират, че не е и се насочват към здравното заведение да проверят на място. След намесата на нашите служители лицето е установено и му е даден възможноста да се освдетелства при дежурен лекар, след това е задържан и спрямо него е повдигнато обвинение за хулиганска проява и заплаха с убийство", посочиха на брифинг пред медиите от СДВР. 

Журналистът Димитър Стоянов е с две повдигнати обвинения (ВИДЕО)

Според полицията това е рутинен случай, а процедурата е една и съща - задържане и докладване в прокуратурата. 

Оттам посочиха още, че конфликтът между двамата замесени ще бъде установен в рамките на досъдебнто производство, което е образувано. "По последна информация конфликтът е бил заради паркомясто в района на улица "Васил Петлешков", допълниха от СДВР. 

По случая са разпитани двама свидетели

Пистолетът на журналиста Димитър Стоянов е законен, има разрешително за него, към момента е иззето, допълниха от полицията. 



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня