/ МВР
Служители в МВР излизат на протест навръх празника си – 8 ноември. Протестът ще бъде от 13 ч. пред сградата на МВР, а след това ще прерасне в шествие до Народното събрание.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвидените 10% от 1 януари 2021 година.

Причините за исканията са, че полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса.

От Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната. Полицаите са недоволни, че не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30 на сто.

На 4 ноември се състоя среща между синдикалните организации на служители в министерството и министър Христо Терзийски, и заместник-министър Михаил Златанов, който отговаря за социалния диалог в МВР. Проведени са и разговори с лидерите на Националния полицейски синдикат Румен Пелев, Синдиката на служителите на МВР Иван Павлов и Синдикално сдружение "Защита" Михаил Узунов.

След приключването на кръга от срещи, инициирани от ръководството на МВР, оттам заявиха, че ще бъде насрочено заседание на Съвета за социално партньорство за разискване на увеличението на възнагражденията на работещите в системата.