Поискаха оставката на шефа на полицейския синдикат
Поискаха оставката на шефа на полицейския синдикат / Sofia Photo Agency

До 20 януари новият полицейски синдикат трябва да бъде учреден. Това съобщи шефът на синдикалната организация в Гранична полиция Искрен Славов, след като по-рано днес в сградата на службата се събраха представители на различни звена в системата на МВР, за да обсъдят създаването на новата синдикална структура.

Искрен Славов заяви още, че докато синдикатът не бъде учреден официално, не могат да бъдат предвидени никакви срещи с ръководството на Министерството на вътрешните работи. Той допълни, че новият синдикат ще защитава исканията на полицаите, разпространени по форумите в МВР, като отбеляза, че въпросите със заплатите, облеклото, бензина на служебните коли и отношенията в министерството са част от темите, които ще бъдат поставени пред политическото ръководството на ведомството в лицето на министър Михаил Миков.

Искрен Славов съобщи още, че членовете новия синдикат са поискали оставката на председателя на досегашния полицейски синдикат Емил Рашев, както и на цялото ръководство. Според него мотивите за това искане са, че протестите на улицата са били предизвикани от липсата на полицейски синдикат до момента у нас, като по този начин Рашев не е доказал с нищо, че е лидер на такава структура в МВР.

Лидерът на синдиката в Гранична полиция не се нае да прогнозира дали след Нова година ще има нови полицейски протести. Според заявленията в някои от полицейските форуми протести на служителите в МВР ще има на 10, 14 и 17 януари.