Подкомисия в НС ще следи парите от еврофондовете
Подкомисия в НС ще следи парите от еврофондовете / netinfo

С промени в правилника си, Народното събрание реши да създаде подкомисия към Комисията по европейски въпроси, която ще следи за усвояването на еврофондовете.

Отхвърлено беше предложението на депутати от ДСБ и независими да бъде създадена нова парламентарна комисия за контрол върху парите от еврофоновете. по предложение на мнозинството беше прието да няма такава отделна комисия, а само постоянна подкомисия по европейските въпроси. тази подкомисия ще следи дали средствата от фондовете и програмите на ЕС се усвояват правилно и в срок.

Парламентът реши още, че при посещение на депутатите от европейския парламент ще осигурява кабинет в София с нужните технически средства. Уточнено беше, че финансирането ще се поема не от българското Народно събрание, а от съответния член на парламента.

Одобрените промени в правилника на парламента са свързани само с европейското членство на страната ни. Предложените преди време промени в правилника за санкции за гласуване с чужди карти в пленарна зала, ще бъдат внесени и обсъдени в отделен проект.