Петков: МВР не изпълнява политически поръчки
Петков: МВР не изпълнява политически поръчки / netinfo

Твърденията на председателя на Българския червен кръст Христо Григоров за изпълняване на политически поръчки от страна на МВР са крайно несъстоятелни. Това каза вътрешният министър Румен Петков по повод обвиненията на Григоров от вчера.

Вътрешният министър посочи, че информацията, която е получил преди две години, когато бе арустуван председателя на БЧК, не е оставила в него никакво съмнение, че Григоров е отклонявал средства от дарения.

На призива на председателя на БЧК за извинения, министър Петков отговори: В личен план се извинявам на всички задържани през последните две години, нищо лично. Петков отказа да коментира къде е допусната грешката – в полицията или в прокуратурата. В същото време подчерта, че с правосъдния министър Миглена Тачева до месец ще внесат предложение за промени в Наказателния кодекс.

По корупционния скандал във фонд „Републиканска пътна инфраструктура” той каза, че днес трябва да приключи проверката на финансовото и транспортните министерства за конфликт на интереси във фонда.