Патриотичният фронт иска засилени мерки относно бежанците
Патриотичният фронт иска засилени мерки относно бежанците / БГНЕС, архив
Патриотичният фронт искат засилени мерки относно бежанците
91365
Патриотичният фронт искат засилени мерки относно бежанците
  • Патриотичният фронт искат засилени мерки относно бежанците

Патриотичният фронт поиска да се вземат засилени мерки във връзка с бежанците и мигрантите. Красимир Карачанов представи декларация, в която припомня за какво са настояли още преди месец.

След размириците в Харманли: 24 ранени полицаи и над 200 души задържани

„Задължава Министерския съвет да зисили мерките за охрана на държавната граница и центровете за настаняване на мигранти, включително да разпореди при необходимост за справяне с масови безредици употреба на сила, като например водни оръдия и газови гранити. Актуално ли звучи към днешната дата? Преди един месец никой не ни чу. Ще настояваме това предложение за решение, което е внесенона 27 октомври тази година да влезе в дневния ред и най-накрая да покаже волята на българския парламент да задължи институциите в България за една по-сериозна политика", каза Каракачанов.

Бъчварова: Бежанците в Харманли са искали да бъдат пуснати и да тръгнат към Сърбия

„Когато говорим за събитията от вчера, не можем да отречем, че макар и първоначалния момент на объркване от страна на полицейските органи, впоследствие органите на реда взеха необходимите мерки - както Министерството на вътрешните работи, така и министър-председателят, и се стигна до това, за което предлагахме отдавна - използването на сила към онези лица, които не са дошли на наша територия, за да търсят спасение или подслон, а са дошли да налагат своята воля. Лица, които заявяват едно - искаме коридор към Сърбия, което пък трябва да означава друго. Тези хора искат коридор към Сърбия, може би защото са си платили за този коридор и врежите от трафиканти все още на територията на България не са разбити", допълни Красимир Каракачанов.