Патриарх Неофит във Враца
Патриарх Неофит във Враца
Преди да замине за родината си, досегашният посланик на Турция у нас Хасан Улусой се срещна с българския патриарх Неофит, съобщиха от Българската патриаршия.

Срещата се е състояла в Софийската митрополия, а в нея са участвали също Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод на БПЦ, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия, и иконом Николай Георгиев - началник на отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ.

Посланик Улусой е заявил, че в сърцето му страната ни ще остане приятелска и е изразил надеждите си и в бъдеще да посещава България.

Патриарх Неофит отбелязва 74-ия си рожден ден


Патриарх Неофит е припомнил на турския посланик визитата си в Истанбул и обновлението на българския храм в истанбулския квартал "Фенер", както и за срещата с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Негово светейшество е подчертал, че в отношенията си към нашите сънародници в Турция, държавната власт е оказвала винаги съдействие и помощ, както е и подпомагала реставрирането и консервацията на християнските храмове. В бъдещите трудове на Хасан Улусой, патриарх Неофит е пожелал успех.
БТА