/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето на 23 април, неделя
През нощта облачността над страната ще бъде разкъсана. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, в отделни котловини на Югозападна България, където ще е тихо, до 0-минус 1 градуса, в София 3-4 градуса.
 
В неделя от северозапад облачността ще се увеличи и около и след обяд на много места ще превали дъжд. В отделни райони и ще прегърми. Вятърът от северозапад ще се усили, особено в Северна България и с него за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Максималните температури между 13 и 18 градуса, на места в Южна България до 20 градуса. Вечерта ще започне разкъсване и намаление на облачността, през нощта срещу понеделник до ясно време. Вятърът ще отслабне.
 
Слънцето се връща още следващата седмица, обещават синоптиците (ВИДЕО)

Жълт код е обявен за 12 области в Северна България заради очаквани силни ветрове. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Търговище и Разград. В тези райони се очаква да духа силен северозападен вятър с пориви до 24 м/сек, предупреждават от НИМХ на БАН.
 

НИМХ-БАН


Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец април. По-късно през деня ще започне да се повишава.

В планините ще духа силен, а по-късно през деня по най-високите върхове бурен северозападен вятър. Облачността ще се увеличи и на много места ще превали дъжд, над 1600-1700 м сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на 1200 м ще е 7-8 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.
 
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В следобедните часове облачността временно ще се увеличи и ще превали дъжд. Възможно е и да прегърми. Северозападният вятър ще се усили. Максималните температури ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg