Осъдиха Гаич на пробация и глоба за укриване на данъци
Осъдиха Гаич на пробация и глоба за укриване на данъци / Sofia Photo Agency
Наказание „пробация” и глоба от 800 лева наложи Добричкият окръжен съд на сръбския бизнесмен Миролюб Гаич. Бизнесменът е осъден на задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година.

Съдът го призна за виновен в укриване на данъци като управител на „Югоагент – Добрич" ООД през 2003 г. Той е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 17 450 лева. Гаич е вписал неверни данни в три справки – декларации по Закона за данък добавена стойност за периода август – октомври 2003 г. Използвани са 20 фактури с невярно съдържание. Те отразяват недействителни сделки за ремонти на покривни конструкции, ВиК и електроинсталации в обекти на „Югоагент – Добрич" ООД. Задължението е внесено в републиканския бюджет в хода на досъдебното производство, по тази причина срещу Гаич няма заведен граждански иск от държавата.

Подсъдимият Миролюб Гаич се яви пред Добричкия окръжен съд като ползва отпуск от Трудово-поправително общежитие - Варна, където в момента излежава 4-годишна присъда на Добричкия районен съд за измама на вложители в „Югоагент – Вложение". Той призна вината си по повдигнатото му обвинение и подкрепи исканата от защитата му присъда.

Присъдата може да бъде обжалвана в срок от 15 дни през Варненския апелативен съд.

Други новини от Добрич