Освободеният Гунински е добре физически, но психически е лабилен
Освободеният Гунински е добре физически, но психически е лабилен / снимка: kurs031.com
Освободеният Гунински е добре физически, но психически е лабилен
23895
Освободеният Гунински е добре физически, но психически е лабилен
  • Освободеният Гунински е добре физически, но психически е лабилен

Румен е добре физически, психическото му състояние е малко по-лабилно, което според мен е нормално. Той се намира сред хора, които го обичат и се грижат за него. Това каза за Дарик главният секретар на МВР Калин Георгиев тази сутрин.

Той отказа да отговори на повече въпроси и помоли медиите да дадат на МВР необходимото време, за да може службата да си свърши работата по разследването на отвличане.

Освободеният Гунински е добре физически, но психически е лабилен
netinfo
Ето какво каза той:

Платен ли е откуп? 

По тази тема МВР, и аз лично, отказваме всякакъв коментар.

Коя е групата, отвлякла Румен Гунински?

В момента ме карате да се държа непрофесионално и аз съм последния човек, който би коментира факти и доказателства около разследването. Ще сме ви много благодарни, ако ни дадете времето, от което се нуждаем.

Направен е предварителен медицински преглед на Румен Гунински, който е показал, че той е в сравнително добро състояние, обяви Георгиев пред БГНЕС. Медицинският преглед е показал, че няма видими наранявания по тялото на младежа. Предстои му и втори окончателен лекарски преглед.

Отвлеченият преди повече от месец 22-годишен студент Румен Гунински бе освободен снощи. Момчето е било оставен с автомобил в района на Елин Пелин. След това младият мъж е потърсил помощ от личния си телефон и така е бил прибран.

Освободеният Гунински е добре физически, но психически е лабилен
netinfo
За нас беше важно той да бъде върнат жив и здрав на родителите. Това каза за bTV министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов относно освобождаването на Румен Гунински-младши снощи. Цветанов отказа да коментира кога е бил платен откупът за момчето. „Мога да ви кажа, че процентът днес е много по-голям отколкото за всичките тези периоди от време, когато са извършвали подобни отвличания тази група", допълни вътрешният министър.

На въпрос дали групата, която е отвлякла Румен, е същата, която отвлече и Киро Киров, Цветанов каза, че в момента може да се каже, само че почеркът и поведението се покрива. „Надявам се справедливостта да възтържествува и тези, които отвличат деца в последните няколко години, смятам, че обществото вече трябва да е по-спокойно, когато МВР върши своята работа", заключи Цветанов.

„За мен е по-важно, че МВР си върши работа и съм убеден, че ще има справедливост и възмездие за работата ни. Работим с оптимизъм за разрешаване на случая и хващане на групата, отвлякла момчето", заяви вътрешният министър при включването си в БНТ.  „Уверявам всички, че МВР прави всичко възможно, за да защитава интересите на гражданите", категоричен бе той.

Освободеният Гунински е добре физически, но психически е лабилен
netinfo
Всичко за случая с освободеното момче Румен Гунински ще бъде предоставено за широката публика, каза пред bTV Павлин Димитров, зам.-министър на МВР. „Знаете, че МВР полага максимум усилия, за да се справи с този вид престъпност, така че аз не бих се ангажирал да споделя каквото и да е, защото това е конкретика от разследването", уточни той.  Това каза по БТВ Павлин Димитров, във връзка с отвличането и снощното освобождаване на Румен Гунински.

22-годишният Румен Гунински, студент в Националната спортна академия (НСА), бе отвлечен на 19 октомври 2009 г. Трима маскирани натикаха студента в бял микробус, докато разхождаше кучето си. Последваха дни на неизвестност, като МВР и близките на момчето категорично отказваха да потвърдят информация за евентуално искан откуп или даван такъв. Появиха се обаче информации за искан откуп за няколко стотин хиляди евро. В крайна сметка никой не потвърди за искан или даден такъв.

На 27 октомври 2009 г. в анонимен сигнал на телефон 166 бе съобщено, че отвлеченият Румен Гунински се намира във вилната зона „Килиите" в покрайнините на столицата. Впоследствие сигналът се оказва фалшив.

22-годишният младеж е син на правешкия бизнесмен Румен Гунински, в момента общински съветник на БСП в Правец.

Всичко от деня на отвличането до днес четете тук